Pura Passione

Mijn goede voornemens voor 2018

Annick Boel-De Wilde
28 januari 2018 om 15:24

2018 is van start gegaan en dat gebeurt niet zonder nieuwjaarsvoornemens. Je kent ze ongetwijfeld al uit het hoofd: meer sporten, gezonder eten, minder alcohol drinken en niet meer klagen. En hier sta je niet alleen voor, ondertussen zijn er al heel wat 40 dagen-acties die je hierbij helpen.

Ook ikzelf neem ik deel aan deze nieuwjaarsvoornemens, de mijne is namelijk een gezond 2018 tegemoet gaan. Het hele jaar door, niet enkel één maand want als we iets doen, dan doen we het goed en gaan we voor het uiterste.

In 2008 zong Willy Somers het al: ‘Geniet van het leven, want het duurt toch maar even’.  En ook al was het pas in 2008 uitgekomen, toch kende ik het lied al want het zat gewoon in mij. Die spreuk zal mij altijd bijblijven. En voor mij betekent een leven vol genot en pure passie, een leven met gezonde maar lekkere voeding, een goede portie sport en natuurlijk een beetje ontspanning (liefst onder de Italiaanse zon).

Verboden te genieten

tournée vineral

 

 

 

 

 

 

 

En deze levensstijl wens ik ook andere mensen te geven want voor mij werkt ze in elk geval. Jammer genoeg wordt deze soms afgeraden. Waarom? Omdat anno 2018 alles waar alcohol in zit afgeraden wordt. Wat ik dus zeer jammer vind. Alcohol wordt in hetzelfde hokje gestoken als tabak en persoonlijk vind ik dat een brug te ver. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Maar vindt u ook dat een glas ambachtelijk gemaakte Piemontese wijn met zuivere producten even schadelijk is als een pakje sigaretten?

Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk een volmondige nee. Want meerwaardezoekers zoals u en ik weten dat wijnen dienen om van te genieten, bij een lekker gerecht bijvoorbeeld of met vrienden, en in geen geval om gewoon achterover te slagen.

Mijn passie voor wijn komt voort uit dezelfde passie van de kleinschalige wijnproducenten waarmee ik samenwerk. Allebei willen we gaan voor de ultieme smaak die je het hele proces doet beleven in je mond. En dat proces geef ik graag door aan anderen. Net zoals aan mijn kinderen die ik op tijd en stond zeg dat een lekkere wijn dient om geproefd te worden en zo te appreciëren. Dus wat is er mis met een glas wijn bovenop je 2 liter water die je die dag al hebt gedronken?

Ik ben ervan overtuigd dat u dezelfde mening heeft. Bovendien hebben al verschillende studies gewezen op het feit dat een glas rode wijn goed is voor de gezondheid.

Dus mijn tip is, geniet gezond en met mate(n).

Salute

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.