17 januari 2020/Annick Boel-De Wilde

Winter in de wijngaarden – snoeien volgens de Guyot metodo

Het is winter in de wijngaarden maar wist je dat er tijdens deze maanden ook volop gewerkt wordt in de wijngaarden? Tijdens de maanden december en januari wordt er in de wijngaarden stevig gesnoeid, rank per rank, weer of geen weer, het secure werk gaat onverminderd voort. Enkel en alleen bij te stevige vrieskou wordt er niet gesnoeid. Het snoeien blijft een van de zaken die tot nu toe niet gemechaniseerd is en volledig handwerk blijft. Bovendien laat de grillige groei van de ranken laat geen automatisch snoeiwerk toe.

Lees meer
17 januari 2020/Annick Boel-De Wilde

Vrijdag de 17e: een ongeluksdag in Italië

Wist je de betekenis van vrijdag de 17de een ongeluksdag in Italië al? Dat de vliegtuigen van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij geen stoel met nummer 17 hebben? Of dat de Renault 17 in Italië Renault 177 werd? Dat is beslist geen toeval, maar heeft te maken met de afkeer van Italianen voor het getal 17.
En als die vrijdag de 17e valt in een schrikkeljaar, kan dat niet anders dan rampspoed geven, zo is de overtuiging…

Lees meer
16 januari 2020/Annick Boel-De Wilde

Een gezond vegetarisch gerechtje boordevol vitamines

Donderdag is veggie-dag en na de overtollige zware feestmaaltijden van afgelopen weken dacht ik een gezond vegetarisch gerechtje boordevol vitamines te maken in de stijl van Sandra Bekkari en Pascale Naessens. Voor mij mag het allemaal niet té ingewikkeld zijn (altijd tijdsgebrek, ken je dat ook?🙈)  en bovendien hou ik enorm van pure smaken.

Lees meer
Ontdek Piemonte
12 oktober 2019/Annick Boel-De Wilde

“Ontdek Piemonte – Proeven van Cultuur en Gastronomie” door Gido Van Imschoot

Afgelopen week voelde ik mij een beetje de hemel op aarde. Ik was uitgenodigd in Hotel en Toerismeschool Spermalie in Brugge om de voorstelling bij te wonen van het nieuwste boek van Maître Sommelier Gido Van Imschoot “Ontdek Piemonte – Proeven van Cultuur en Gastronomie”.

In dit belevings- en reisboek gaat Gido Van Imschoot op zoek naar de wijnbouw en gastronomie in één van de mooiste wijngebieden van Italië: Piemonte,  met veel oog voor de boeiende historische achtergrond, de cultuur en de indrukwekkende natuur.  Het boek is visueel prachtig opgemaakt met de schitterende foto’s van Jan Crab.

Lees meer