Heimwee naar il bello Piemonte
Heb jij, net zoals ik, ook zin om terug op vakantie te vertrekken bij het zien van deze miezerige woensdag? Ik heb alvast een lekker zuiders gerechtje op tafel gezet met, heel simpel en snel klaar…
Lees meer
Heb jij, net zoals ik, ook zin om terug op vakantie te vertrekken bij het zien van deze miezerige woensdag? Ik heb alvast een lekker zuiders gerechtje op tafel gezet met, heel simpel en snel klaar…
Lees meer
Het is ondertussen al meer dan een maand geleden dat ik nog iets gepost heb op mijn blog, Facebook of Instagram. Absoluut niet van mijn gewoonte, maar mijn gezondheid heeft er helaas anders over beslist.
Lees meer
We zijn net terug thuis na enkele dagen Piëmonte. De voorraad heerlijke Italiaanse delicatessen is weer aangevuld, waaronder de Olio Extra Vergine Sgocciolato van Desiderio Olio en nog tal van andere lekkernijen uit de regio. Verlang jij om die zuiderse smaken op je bord te proeven en heb jij ook zin in al dat lekkers uit Piëmonte?
Lees meer
25 april 1945 is de dag waarop Italia werd bevrijd van de Duitse overheersing. Niet alleen aan de bezetting van de Duitsers kwam een einde, maar ook aan het fascistische regime van Mussolini. Voor dit laatste hadden “i partigiani”, de partizanen, gezorgd, nog vóórdat de geallieerden arriveerden. I partigiani hadden “una resistenza” georganiseerd, waardoor de vrijheid […]
Lees meer
De ‘koning’ van Piemonte, en dus de basis voor de Barolo’s en Barbaresco’s. De naam Nebbiolo zou afkomstig zijn van het Latijnse ‘Nebbia’, wat mist betekent. Mistbanken die in het najaar tijdens de oogst opstijgen uit de rivier Tanaro tussen de heuvels rond Alba. Het is de typische druif voor de regio van Piemonte.
Lees meer
Lekker lentegerecht: Risotto van Olio Desiderio met groene asperges van Wase Fruit Markt en Italiaanse ham van Klasseslagerij Boel. Daarbij een fles schitterende Roero Arneis DOCG ‘Santo Stefano‘ van Azienda Agricola Nizza Silvano met 14 maanden houtrijping. ?? mooi begin van de werkweek. Wil er iemand het receptje?
Lees meer