penne selder ricotta hazelnoot

Herfstig Pastagerecht

Annick Boel-De Wilde
4 oktober 2017 om 17:32

Nu het weer écht wel herfstig aan het worden is, had ik deze week enorm veel zin om een lekker, maar super eenvoudig herfstig pastagerecht te maken. Bovendien had ik geen tijd om nog veel boodschappen te doen en wou toch iets lekker op tafel zetten.

Je neemt een flinke stronk witte selder die je in kleine blokjes snijdt en stooft deze in een grote pan met wat olijfolie en bakboter. Goed kruiden met zwarte peper en een beetje zout. Laten garen onder een deksel.

Ondertussen zet je een grote pot water op het vuur en wanneer het water aan de kook is, voeg je flink wat zout toe en vervolgens een zakje penne (La Campofilone). Reken voor dit gerecht zo een 80 gr gedroogde pasta per persoon en gebruik ook steeds dit trucje:

Per 100 gr pasta gebruik je 1 liter water en 10 gr zout. 

Kook de pasta beetgaar en voeg deze nadien toe aan je grote pan waar de selderblokjes in garen. Hou ook wat kookvocht van de pasta bij.

Maak het geheel lekker smeuïg met wat ricotta of verse kaas (bvb Philadelphia heerlijk opgeklopt) en voeg ook wat kookvocht van de pasta toe. Daarna voeg je enkele scheppen vers gecrunchte hazelnoten (Alta Langa Azienda Agricola) toe, roer alles stevig om en dien op met enkele verse blaadjes basilicum.

penne selder ricotta hazelnoot

 

Heb je graag vlees erbij? Ik heb een gemarineerd kipfilet van Klasseslager Boel ingesmeerd met rode pesto (I Peccati di Ciacco) en enkele blokjes mozzarella. Vervolgens in een ovenschaal met olijfolie 30 minuutjes laten garen in de oven op 180 graden.

kip pesto rosso mozzarella

Hierbij een heerlijk flesje Diano D’Alba DOCG Pietrin van Abrigo Fratelli. Eenvoudig en simpel maar overheerlijk gerechtje.

Wijn en ingrediënten verkrijgbaar in mijn huiskamerboetiek

Pietrin Diano D'Alba DOCG Abrigo Fratelli

Buon appetito.

 

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.