gegrilde paprika's met ansjovis

Heimwee naar il bello Piemonte

Annick Boel-De Wilde
2 augustus 2017 om 19:51

Heb jij, net zoals ik, ook zin om terug op vakantie te vertrekken bij het zien van deze miezerige woensdag? Ik heb alvast een lekker zuiders gerechtje op tafel gezet met, heel simpel en snel klaar…

Ik had nog enkele gele en rode puntpaprika’s meegebracht uit Piëmonte en heb die verwerkt in een lekkere “crema di peperoncini”.

De puntparika’s in schijfjes snijden, in een ovenschaal leggen, een teentje knoflook toevoegen en ook 3 ansjovisjes op olijfolie (Desiderio), overgieten met heerlijke extra vergine olio (Desiderio).

 

Een 20-tal minuutjes in de oven garen op 200 graden en nadien mixen samen met een beetje ricotta. Eventueel kan je naar eigen smaak nog peper of paprika toevoegen. Zout niet want door de ansjovissen heb je sowieso al een lekkere kruiding.

Ik heb hierbij gevulde pasta geserveerd en een stukje eendenfilet.

crema di peperoni - eendenfilet

Om het vakantiegevoel helemaal terug te krijgen hebben we er een fles Nebbiolo D’Alba van onze goede vriend Silvano Nizza bij gedronken.

Nebbiolo d'Alba Silvano Nizza

Buon appetito e salute.

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.