herfst pastagerecht

Een eenvoudige herfst pastaschotel 🍁

Annick Boel-De Wilde
26 Oktober 2018 om 17:47

Jihaa, eindelijk voelen we de herfst… de regen, de bladeren die vallen en de koudere temperaturen. Tijd dus om in onze keuken te duiken en net voor het weekend een heerlijke eenvoudige pastaschotel te maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 dikke schellen pancetta in kubusblokjes gesneden,
  • 1 schel gekookte hesp in kubusblokjes gesneden
  • 2 losse preien,
  • 1 bakje Parijse champignons,
  • 1 potje ricotta,
  • 1 potje “Tartufata Bianca”
  • 300 gr penne,
  • hazelnotencrunch van Alta Langa
  • teentje knoflook, zwarte peper, olijfolie
  • kookvocht van de pasta

Snipper de look fijn, stoof aan in wat olijfolie en gebruik hiervoor een grote hapjespan. Voeg de pancetta en hesp toe, alles in kleine kubusblokjes gesneden en laat even opbakken. Voeg nadien de fijn gesneden prei toe en blus met wat witte wijn. Wanneer de wijn verdampt is, voeg je de Parijse champignons toe en laat je een 10-tal minuutjes verder garen onder een deksel. Ondertussen kook je de penne beetgaar in gezouten water. Wanneer de pasta aan het koken is, voeg je een potje ricotta toe in de hapjespan en ook het potje Tartufata Bianca. Roer alles goed om en breng op smaak met zwarte peper. Wanneer de penne beetgaar is, doe je deze toe bij de rest en roer je alles goed om, samen met wat kookvocht van de pasta tot je een smeuïg geheel bekomt.

Tartufata Bianca

Serveer in een mooi pastabord en werk af met een crunch van hazelnoot.  Hierbij serveren we een Nebbiolo d’Alba of een Roero van Silvano Nizza.

De Tartufata Bianca, de penne, de hazelnootcrunch, de olijfolie van Desiderio en uiteraard de heerlijke wijnen zijn verkrijgbaar in mijn huiskamerboetiek of via de webshop.

Buon appetito!

roero_nizza-silvano

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.

Meer berichten