olio desiderio

Ken jij de nieuwste olijfolie al ?

Annick Boel-De Wilde
10 september 2018 om 18:38

“Biancolilla di Sicilia”, dit heerlijke, zuivere goud verkrijgt men door de manuele persing van één soort olijven.

Deze olijfolie (monocultivar) is een extra vergine olijfolie met een sterke persoonlijkheid, zeer typerend en representatief voor het territorium waarin hij wordt geproduceerd en om deze redenen bijzonder waardevol.

Biancolilla Monocultivar extra vergine olio

De olijven worden met de hand geoogst op het juiste niveau qua rijpheid en onmiddellijk verwerkt om hun kwaliteit intact te houden.  De Biancolilla Monocultivar  van Olio Desiderio dankt zijn naam aan de witte kleur, die overgaat in lila en wordt verkregen wanneer de olijf zijn perfecte rijpheidsgraad heeft bereikt.

Hij heeft een strogeelachtige kleur met gouden reflecties,

Qua neus heeft de Monocultivar Biancollilla delicate, plantaardige sensaties en lichtfruitige tonen.

De zoete en evenwichtige smaak, typerend voor deze monocultivar, gaat perfect samen met zijn licht bittere en kruidige afdronk. Je kunt aangename hints van artisjok en tomaat waarnemen.

De verfijnde smaak maakt dat deze extra vergine olijfolie ideaal is bij visgerechten, gegrild vlees en vis, en gekookte en rauwe groenten, of gewoon zo uit het vuistje met een heerlijk stukje brood. Door tijd en constante aandacht heeft de Biancolilla Monocultivar zo’n verfijnd evenwicht bereikt, dat het één van de beste Italiaanse olijfolies is !

Kom vrijblijvend deze heerlijke olijfolie proeven in mijn huiskamerboetiek , waar je hem ook kan kopen voor de prijs van 16,60€

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.