Maand: maart 2023

Wijndegustatie Sint-Niklaas - Pura Passione - Piemontese wijnen
2 maart 2023/Annick Boel-De Wilde

Proef, beleef en geniet tijdens de Lentedegustatie

Heb je ooit al een wijndegustatie van Pura Passione bijgewoond? Zo ja, dan weet je zeker dat er meer dan 50 flessen op de proeftafel staan en ook tal van verschillende olijfolies en antipasti.

Ciao, ik ben Annick De Wilde, gediplomeerd sommelier-conseil, en ik nodig je graag uit op mijn lentedegustatie. Bovendien komen er tijdens het degustatieweekend jawel, 8 wijnbouwers en 1 olijfolieproducent over uit Piemonte (Italië) om hun nieuwste wijnen en olijfolies voor te stellen.

Wij verwelkomen je graag op:

  • vrijdag 21 april van 16 tot 21 uur
  • zaterdag 22 april van 11 tot 18 uur
  • zondag 23 april van 11 tot 18 uur

Locatie: toonzaal van Garage Boel (Heidebaan 88, Sint-Niklaas)

De toegang is vrij, je hoeft vooraf geen afspraak te maken. Kom zeker langs, degusteer en laat je onderdompelen in de wereld van lokale Piemontese wijnen.

Mijn garantie: 100% Piemontese topwijnen

Heel vaak hoor je de vraag ‘Welke wijn is lekker?’, maar het antwoord hierop is iets complexer, want wat is ‘lekker’ ? Dat is iets persoonlijk en voor iedereen anders. Daarom leer je je smaakpallet echt goed kennen door te proeven en te vergelijken. En je hoeft hiervoor geen échte wijnkenner te zijn want ik help je graag persoonlijk bij de juiste wijnkeuze.

Belangrijk om te weten: Pura Passione werkt exclusief samen met wijnbouwers uit Piemonte die met hart en ziel hun wijnen op de wereldkaart zetten. In mijn gamma vind je naast de gekende wijnen, zoals de Barolo en Barbaresco uit de Langhe, ook de minder gekende wijnen uit de Roero, Monferrato, Asti, Alto Piemonte en Gavi om maar enkele op te sommen.

Deel met ons je ‘Pura Passione’ voor wijn

Ben je een geroutineerde wijndegusteerder of heb je een enorme interesse in de wondere wereld van de wijn en oenologie, dan zal je ook zeker aan je trekken komen. Als sommelier-conseil heb ik in mijn gamma een selectie van Piemontese topwijnen, die al verschillende keren in de pers verschenen met lovende kritieken. Ook wie geen wijnachtergrond heeft, zal tijdens de degustatie kunnen ontdekken welke wijnen mooi aansluiten bij het smaakpallet. 

Goed om te weten

Voor wie na de degustatie graag van de voorgestelde wijnen blijft genieten, is er goed nieuws. Alle wijnen blijven permanent in het aanbod van Pura Passione en kunnen dus steeds bijbesteld worden. Veel van deze wijnen worden in België exclusief verdeeld door Pura Passione. Neem hier alvast een kijkje in mijn wijnwebshop.

Ontmoet de wijnbouwers achter de wijn

La Ganghija

Wijnhuis La Ganghija - Piemontese wijn - Pura Passione

Het wijnhuis LA GANGHIJA werd in 2004 opgericht door de jonge wijnmaker Enzo Rapalino, gedreven door passie en liefde voor wijn, een evidentie gezien het schitterende gebied waarin hij opgroeide.

La Ganghija is gelegen in Treiso, een gebied van grote wijnen en opmerkelijke schilderachtige schoonheid, midden in het typische gebied van de BARBARESCO DOCG. In dit mooie familiebedrijf wordt Enzo mee geholpen door zijn ouders Giovanni en Rita, zijn echtgenote Milena, zijn broer Flavio en zijn oom Franco. De beslissing om te beginnen met het produceren van wijn (uitsluitend van zijn eigen wijngaarden) kwam er tijdens zijn studies op de Alba Wine School.
Het leren van vinificatietechnieken en het werken in hun eigen wijngaarden, maakte dat Enzo Rapalino begreep dat hij over een enorm kwaliteitspotentieel beschikte om schitterende wijnen te maken.

Vandaag heeft het bedrijf 22 hectare wijngaarden in de gemeenten Treiso, Magliano Alfieri en Alba (frazione Madonna di Como).

Nizza Silvano

Wijnhuis Nizza Silvano - Piemontese wijn - Pura Passione

In 1968 begon vader Sandro Silvano en oom Alfredo Silvano met het maken van wijnen die zij oorspronkelijk verkochten aan de Cantina Comunale van Canale. Begin jaren 2000 besloot zoon Silvano Nizza om zijn job in de Ferrero fabriek in Alba op te geven en het levenswerk van zijn vader en nonkel verder te zetten. Uit eerbied en respect voor de familietradities begon hij authentieke wijnen te maken onder zijn eigen label.

Silvano Nizza beschikt over 8ha wijngaarden dichtbij het ouderlijke huis, de Ca’ Boscarone in Santo Stefano Roero, maar ook in de naburige gemeenten Montà en Canale. De belangrijkste druivenrassen die hij verbouwt zijn Arneis, Nebbiolo, Barbera en Bracchetto.
Hij kiest ervoor om authentieke wijnen te maken door een vooruitstrevende innovatie en gebruik van nieuwe technieken maar met nadruk op het specifieke terroir van de Roero.


Zijn belangrijkste wijnen zijn de Roero, Roero Arneis, Roero Arneis Santo Stefano, Barbera d’Alba Superiore, Langhe Rosato Canté
Hij heeft een jaarlijkse productie van 65.000 flessen.

De Azienda Agricola Nizza Silvano breidt continu verder uit door het verwerven en aanplanten van nieuwe wijngaarden.

Gianluca Burlotto (Massara di Burlotto)

Walter Abrigo (Abrigo Fratelli)

Giuliano Iourio (Vini Mustela)

Wijnhuis Vini Mustela - Piemontese wijn bij Pura Passione in Sint-Niklaas

Annalisa Bocchino (Bocchino Winery)

Wijnhuis Bocchino Winery - Piemontese wijn bij Pura Passione in Sint-Niklaas

Marco Viti (Pierfrancesco Gatto)

Wijnhuis Pierfrancesco Gatto - Piemontese wijn bij Pura Passione in Sint-Niklaas

Podere Ruggeri Corsini

Wijnhuis Podere Ruggeri Corsini - Piemontese wijn bij Pura Passione in Sint-Niklaas

Noemi Rinaldi (Olio Desiderio)

Lees meer