La Colombera Vho

Op bezoek bij Cantina La Colombera Vho

Annick Boel-De Wilde
31 juli 2020 om 17:57
Op vakantie gaan is soms ook een beetje prospecteren,  op zoek gaan naar nieuwe wijnen in de andere regio’s van Piëmonte

Gisteren hebben we een bezoek gebracht bij Elisa Semino van La Colombera Vho bij Tortona. De opkomende witte wijn van de Timorasso druif had ik tot op heden nog niet in mijn gamma maar daar komt binnenkort dus verandering in ?

La Colombera Vho
Elisa heeft een enorme passie voor haar wijnen, wanneer ze begint te vertellen, zie je de fonkeling en trots in haar ogen. ? Ze maakt 2 verschillende Timorasso: de Derthona en de Montino. Beide hebben ze dezelfde vinificatie enkel het terroir is verschillend en dat proef je ook in het glas.
La Colombera Vho
Typische kenmerken voor de Timorasso zijn rijp fruit, eerder exotisch zoals perzik, maar ook acacia, honing en ook een beetje hydrocarbon en mineraliteit in zijn jonge jaren. De wijnen worden enkel op inox gevinifieerd maar kunnen perfect verouderen.
Naast de Timorasso hebben we ook de rode Croatina geproefd: full body met veel donker, bijna zwart fruit maar ook kruidigheid. Doet een beetje denken aan een Syrah uit de Rhône vallei. ?
Het was weer een ware ontdekking!
La Colombera Vho
Grazie mille Elisa per l’accoglienza calorosa ???
? En met veel trots mag ik zeggen dat binnenkort de wijnen van La Colombera verkrijgbaar zijn in mijn huiskamerboetiek!
La Colombera Vho
Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.