zeebaarsfilet met gegrilde groenten

Lekker licht met vis: ovenschotel met zeebaars en gegrilde groenten

Annick Boel-De Wilde
17 januari 2020 om 15:11

Dit is een receptje dat ik eigenlijk gepikt heb van Jeroen Meeus zijn programma Dagelijkse Kost ?  maar heb er zo mijn eigen twist aan gegeven, lekker licht met vis: een ovenschotel met zeebaars en gegrilde groenten.

Ingrediënten:

2 zeebaarsfilets – 1 venkel – 4 dikke wortelen – 200 gr krielaarappeltjes – 2 trosjes mini-tomaatjes – 1 limoen – 1 citroen – 2 teentjes knoflook – extra vergine olijfolie – Condimento al limone – kruiden

Bereiding:

Ik bestel gewoonlijk bij de visboer zeebaarsfilets omdat ze hier thuis niet écht verzot zijn op vis met graten ?. Maar eerst ga ik aan de slag met de groenten.

Venkel, wortelen, (en voor diegene die Pascale Naessens niet volgen) de krielaardappeltjes, deze snijd ik allemaal in kleine blokjes en schijfjes. Het groen van de venkel hou ik nog even opzij voor de afwerking. Nadien leg ik al de gesneden groenten in een grote ovenschaal en leg er nog enkele takjes tijm,  de teentjes knoflook en 2 laurierblaadjes tussen. Goed kruiden met zwarte peper, grof zeezout en besprenkelen met olijfolie extra vergine classico.

Hupsakee, de schotel  in de oven op 200 graden en de groentjes mooi laten grillen. Na een 30 tal minuutjes bakken, haal ik de schotel uit de oven, blus met een dikke scheut droge witte vermouth en leg er de zeebaarsfilets op. Ik snijd de limoen in 4 partjes en pers het sap uit over uit de vis. De partjes limoen schik ik tussen de vis en de groenten. De vis besprenkelen met de olijfolie en nadien kruid ik nog opnieuw met zwarte peper en grof zeezout. Een kleine tip: Eerst besprenkelen met  olijfolie en nadien pas kruiden want anders lopen de kruiden van de vis af. De trosjes mini-tomaatjes schik ik naast de zeebaarsfilets en dan nog een 12 tal minuutjes in de oven op 180 graden.

Voor het opdienen  doe ik wat olijfolie met citroen (over de zeebaarsfilets en ook wat zeste van citroen (ben ik vergeten deze keer voor de foto ?) en enkele plukjes van het venkelgroen.

Buon appetito – Smakelijk

Olijfolie met citroen

Wijntip:

Langhe Nas-cetta DOC – 2018 – Azienda Agricola Stra – €11,50

nascetta Stra

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.