veraison
8 augustus 2019/Annick Boel-De Wilde

Inviatura – augustus in de wijngaarden

Tijdens mijn verblijf in Piemonte hadden we het met onze wijnboeren over het rijpingsproces van de druiven in de wijngaarden. Verschillende wijnboeren wisten me te vertellen dat de groeicyclus in de wijngaarden er begin augustus bijna opzit.

Lees meer
Giuliano caffè Pura Passione
24 juni 2019/Annick Boel-De Wilde

Waarom koffie drinken bij warm weer net goed is? ☕

Nu we overspoeld worden met tropische temperaturen van 30°C en zelfs hoger, zoeken we verkoeling in de schaduw met een koud drankje. Maar is dat wel slim? We horen zo vaak dat we beter thee of koffie zouden drinken omdat warme drankjes ons net afkoelen, terwijl koude drankjes onze lichaamstemperatuur eigenlijk verhogen… Maar hoe zit het nu?

Lees meer
barbecue pura passione
17 juni 2019/Annick Boel-De Wilde

Summertime ? = Barbecuetime ? – Welke wijn serveer ik bij barbecue?

Op een heerlijke zomeravond doe ik niets liever dan een lekkere barbecue te organiseren met familie of vrienden. En uiteraard wil ik daar een lekkere wijn bij serveren, wat had je nu anders verwacht?

Regelmatig krijg ik de vraag: welke wijn past er nu best bij een barbecue? Ontdek alvast enkele tips.

Lees meer
Giulliano caffè
2 mei 2019/Annick Boel-De Wilde

Nieuwe lading Giuliano Caffè geleverd ☕

Deze ochtend was ik weer zo blij als een klein kind toen ik de levering van Giuliano Caffè uitpakte. Die geur van vers gebrande koffie, dat doet toch iets met een mens. Eigenlijk bezorgt je dat een instant geluksgevoel. Ik voel me dan ook ongelooflijk trots dat ik deze heerlijke koffie mag verdelen. En wist je, dat ik er ook zó van kan genieten als ik mijn klanten een kopje Giuliano koffie kan aanbieden tijdens hun bezoek aan mijn huiskamerboetiek!

Lees meer
wase asperges met roero arneis
15 april 2019/Annick Boel-De Wilde

Ze zijn er weer … die heerlijk, lekkere Wase asperges

Deze ochtend reed ik langs de Wase akkers en zag dat de aspergetelers al volop bezig waren met het steken van het lekkere witte goud: de asperges. Heerlijk toch, die asperges van Els Vercauteren van Wase asperges in Nieuwkerken-Waas. En bovendien, als je niet veel tijd hebt, en toch lekker wil koken, kan je voor de geschilde asperges gaan. Handig toch?! Ook benieuwd naar het receptje?

Lees meer
tomaat burrata olijfolie
22 maart 2019/Annick Boel-De Wilde

Jihaa, het is lente ?

Voel jij vandaag ook die lentekriebels? Verlang jij ook zo naar een lekker slaatje als lunch in plaats van die dikke erwtensoep? Deze middag heb ik alvast een lekker, eenvoudig slaatje gemaakt en bovendien klaar in minder dan 5 minuten. Dus, daar laat je het toch niet voor hé  ? …

Lees meer