16 januari 2020/Annick Boel-De Wilde

Een gezond vegetarisch gerechtje boordevol vitamines

Donderdag is veggie-dag en na de overtollige zware feestmaaltijden van afgelopen weken dacht ik een gezond vegetarisch gerechtje boordevol vitamines te maken in de stijl van Sandra Bekkari en Pascale Naessens. Voor mij mag het allemaal niet té ingewikkeld zijn (altijd tijdsgebrek, ken je dat ook??)  en bovendien hou ik enorm van pure smaken.

Lees meer
Ontdek Piemonte
12 oktober 2019/Annick Boel-De Wilde

“Ontdek Piemonte – Proeven van Cultuur en Gastronomie” door Gido Van Imschoot

Afgelopen week voelde ik mij een beetje de hemel op aarde. Ik was uitgenodigd in Hotel en Toerismeschool Spermalie in Brugge om de voorstelling bij te wonen van het nieuwste boek van Maître Sommelier Gido Van Imschoot “Ontdek Piemonte – Proeven van Cultuur en Gastronomie”. In dit belevings- en reisboek gaat Gido Van Imschoot op […]

Lees meer
tonda gentile IGP
4 september 2019/Annick Boel-De Wilde

De hazelnotenoogst is begonnen in Piemonte

La  raccolta delle nocciole ofwel de hazelnotenoogst is zonet begonnen in de Alta Langa. Deze start gewoonlijk einde augustus, begin september, net voordat de vendemmia of de druivenoogst van start gaat.

Lees meer
puur genieten met pura passione
20 augustus 2019/Annick Boel-De Wilde

Puur genieten van zuiderse smaken

Wie mij ondertussen een beetje kent, weet dat ik enorm houd van pure smaken. Dat ik graag kook met slechts enkele, eenvoudige ingrediënten en dat ik graag kies voor kwaliteitsproducten. Afgelopen weekend was ik aan het neuzen in de boeken van Pascale Naessens en toen kreeg ik de inspiratie om volgend gerechtje te maken: gegrilde […]

Lees meer
veraison
8 augustus 2019/Annick Boel-De Wilde

Inviatura – augustus in de wijngaarden

Tijdens mijn verblijf in Piemonte hadden we het met onze wijnboeren over het rijpingsproces van de druiven in de wijngaarden. Verschillende wijnboeren wisten me te vertellen dat de groeicyclus in de wijngaarden er begin augustus bijna opzit.

Lees meer