puur genieten met pura passione

Puur genieten van zuiderse smaken

Annick Boel-De Wilde
20 augustus 2019 om 21:11

Wie mij ondertussen een beetje kent, weet dat ik enorm houd van pure smaken. Dat ik graag kook met slechts enkele, eenvoudige ingrediënten en dat ik graag kies voor kwaliteitsproducten.

Afgelopen weekend was ik aan het neuzen in de boeken van Pascale Naessens en toen kreeg ik de inspiratie om volgend gerechtje te maken: gegrilde zomergroente met inktvis. Ben je nieuwsgierig naar het receptje… puur genieten van zuiderse smaken!

Voor de inktvis heb ik een receptje gevonden op Giallio Zafferano, oftewel de “Dagelijkse Kost” website van Italië. Eerst maak ik een marinade: ik gebruik hiervoor 2 el extra vergine olijfolie van Olio Desiderio en meng dit met het sap van 1/2 citroen. Je kan uiteraard ook de Olio Extravergine Aromatizzato al Limone gebruiken.  Daar leg ik de inktvis in en laat deze een 30 tal minuutjes marineren.

Een venkel, 2 gele paprika’s en 1 of 2 courgettes (afhankelijk van de grootte) in grove stukken snijden en in een ovenschaal leggen. Hierbij enkele gekneusde teentjes look doen, wat verse tijm, rozemarijn en laurier, goed kruiden met zwarte peper en grof zeezout. Alles overgieten met een flinke scheut extra vergine olijfolie mosto van Olio Desiderio en goed omroeren. De groenten bakken in een hete lucht oven op 200 graden, reken zo een 25- 30 minuten.

Tijdens de laatste 5 minuten dat de groente in de oven staan, gril ik de inktvis op de barbecue of in een grillpan. Reken op zo een 2-3 minuutjes langs elke kant.

De groente op een mooi zomerbord dresseren, de inktvis ernaast schikken en afwerken met peterselie en een lepeltje van de marinade.

Qua wijn heb ik gekozen voor een échte zomerwijn : de Erbaluce di Caluso DOCG “Bianchera” van Orsolani – €10 per fles

Buon appetito!

 

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.