Risotto met asperges

Risotto met groene asperges

Annick Boel-De Wilde
19 April 2017 om 20:04

Lekker lentegerecht: Risotto van Olio Desiderio met groene asperges van Wase Fruit Markt en Italiaanse ham van Klasseslagerij Boel. Daarbij een fles schitterende Nebbiolo d’Alba van Azienda Agricola Nizza Silvano met 14 maanden houtrijping. 😋🍷 mooi begin van de werkweek. Wil er iemand het receptje?

Recept – Risotto met groene asperges

  • Groene asperges schillen en hard stukje achteraan afsnijden.
  • Koken in gezouten water (bicarbonaat voor de groene kleur te behouden)
  • 2 sjalotten fruiten in olijfolie extra vergine (Desiderio)
  • De Arborio rijst toevoegen (Lodigiana), roeren met een houten lepel tot alle korrels glazig zijn, dan blussen met een goeie scheut witte wijn en laten verdampen, dan telkens wat groentebouillon toevoegen, elke keer wat bijvoegen als het vocht verdampt is (wel werken op halflaag vuur en regelmatig roeren met een houten lepel) Wanneer na +/- 20 min de rijst gaar is, kookvuur laag zetten, een goeie klont boter en gemalen Parmigiano of Gran Padano toevoegen en omroeren tot een homogeen mengsel, mag niet te stijf zijn. Ondertussen water met azijn tot net onder kookpunt brengen en één eitje per persoon pocheren. Op voorverwarmd bord risotto scheppen, asperges op dresseren, enkele sneetjes Italiaanse ham en gepocheerd eitje.
  • Afwerken met geschaafde parmigiano.

Buon appetito.

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.