risotto met lentegroente
22 april 2020/Annick Boel-De Wilde

Risotto alla Primavera

Soms heb je van die dagen dat je zegt van “help, ik weet niet wat klaar te maken” ? herken jij dat ook? Oef, dan ben ik niet alleen. Ik duik dan in de koelkast en sprokkel wat ingrediënten samen met als resultaat een lekker gerecht. In dit geval noem ik het “Risotto alla Primavera”.

Lees meer
Salade Niçoise
21 april 2020/Annick Boel-De Wilde

Een Salade Niçoise op mijn manier

Een Salade niçoise op mijn manier, of schrijf ik beter “una insalata Nizza alla moda mia”? De afgelopen dagen is het echt terrasjesweer en dan wil je toch zalig buiten genieten in de tuin of op je terras. Ik had een receptje ontdekt van Jeroen Meus maar je kent me ondertussen wel al ? … […]

Lees meer
verse pasta
29 februari 2020/Annick Boel-De Wilde

Verse pastadeeg met ei

Een weekend vol storm en regen, geen weer om een hond door te sturen, (onze Basile ? is sowieso al de letterlijke betekenis van een schoothond) dus besloot ik zoals de Italiaanse mama / nonna zelf verse pasta te maken. Eigenlijk is het best wel eenvoudig om verse pastadeeg met ei te maken, alles hangt […]

Lees meer
Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet?
28 februari 2020/Annick Boel-De Wilde

Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet?

Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet? Tja de meeste mensen zouden zeggen bier natuurlijk en misschien liefst een donker biertje maar wat als je net als ik geen bierdrinker bent ? … gelukkig is er dan wijn. Hieronder vind je alvast mijn 5 wijntips:

Lees meer
17 januari 2020/Annick Boel-De Wilde

Vrijdag de 17e: een ongeluksdag in Italië

Wist je de betekenis van vrijdag de 17de een ongeluksdag in Italië al? Dat de vliegtuigen van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij geen stoel met nummer 17 hebben? Of dat de Renault 17 in Italië Renault 177 werd? Dat is beslist geen toeval, maar heeft te maken met de afkeer van Italianen voor het getal 17. En […]

Lees meer