Bord wijngaard
17 juli 2020/Annick Boel-De Wilde

Wijndegustatie bij zonsondergang bij Ca’d Tantin

Gisterenavond werden we tegen 19u30 verwacht bij Marco Venturino voor een “degustazione a tramonto”, een wijndegustatie bij zonsondergang. Het was weer een avondje genieten!

Als je nu spreekt over een idyllische setting, wel dat was er nu écht wel een! 🥰
Marco vertelde vol passie over hun kleine familiebedrijf in de Monferrato waar ze witte, rosé en rode wijnen maken maar ook een héérlijke vermouth en passito.
Lees meer
risotto met lentegroente
22 april 2020/Annick Boel-De Wilde

Risotto alla Primavera

Soms heb je van die dagen dat je zegt van “help, ik weet niet wat klaar te maken” 🤔 herken jij dat ook? Oef, dan ben ik niet alleen. Ik duik dan in de koelkast en sprokkel wat ingrediënten samen met als resultaat een lekker gerecht. In dit geval noem ik het “Risotto alla Primavera”.

Lees meer
Salade Niçoise
21 april 2020/Annick Boel-De Wilde

Een Salade Niçoise op mijn manier

Een Salade niçoise op mijn manier, of schrijf ik beter “una insalata Nizza alla moda mia”? De afgelopen dagen is het echt terrasjesweer en dan wil je toch zalig buiten genieten in de tuin of op je terras.
Ik had een receptje ontdekt van Jeroen Meus maar je kent me ondertussen wel al 😉 … ik geef er graag mijn eigen touch aan.

Lees meer
27 maart 2020/Annick Boel-De Wilde

Blijf tijdens de Corona-crisis genieten met Pura Passione ❤️

Cari amici,

Blijf tijdens de Corona-crisis genieten met Pura Passione! Tja, het zijn nu moeilijke tijden voor ieder van ons en dat nemen we best in de brede zin van het woord.
Moeilijk, gezien de social distancy die we moeten houden. Moeilijk, gezien de schrik die er een beetje is omdat we niet weten wat de nabije toekomst zal brengen. En waarschijnlijk zijn er nog tal van redenen waarom we deze uitzonderlijke situatie als moeilijk ervaren.

Lees meer
verse pasta
29 februari 2020/Annick Boel-De Wilde

Verse pastadeeg met ei

Een weekend vol storm en regen, geen weer om een hond door te sturen, (onze Basile 🐶 is sowieso al de letterlijke betekenis van een schoothond) dus besloot ik zoals de Italiaanse mama / nonna zelf verse pasta te maken.

Eigenlijk is het best wel eenvoudig om verse pastadeeg met ei te maken, alles hangt er natuurlijk van af of je met de hand 💪 gaat kneden of je laat bijstaan door Jef en Jules (in dit geval mijn keukenapparaten Thermomix en Kitchenaid )

Lees meer
Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet?
28 februari 2020/Annick Boel-De Wilde

Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet?

Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet? Tja de meeste mensen zouden zeggen bier natuurlijk en misschien liefst een donker biertje maar wat als je net als ik geen bierdrinker bent 🙈 … gelukkig is er dan wijn.
Hieronder vind je alvast mijn 5 wijntips:

Lees meer