5 december 2024/Annick Boel-De Wilde

Barolo 2020: De perfecte harmonie tussen terroir en jaargang

In oktober reisde ik naar mijn geliefde Piemonte, het hart van de Barolo-regio, om de nieuwe jaargang 2020 te proeven bij enkele gepassioneerde wijnbouwers. Het werd een schitterende reis langs glooiende heuvels, gevulde kelders en wijngaarden vol karakter. Wat ik ontdekte, tijdens de gesprekken met de wijnbouwers en tijdens het vele proeven, was dat de […]

Lees meer
8 november 2023/Annick Boel-De Wilde

SAVE THE DATE: Lentedegustatie 9, 10, 11 mei 2025

Op 9, 10 en 11 mei (vrijdag, zaterdag en zondag) organiseer ik mijn jaarlijkse Lentedegustatie ‘A taste of Piemonte’.  6 vrienden-wijnbouwers, waaronder ook enkele nieuwe namen, komen over uit Piemonte om meer dan 70 duurzame kwaliteitswijnen voor te stellen, Een unieke gelegenheid om de perfecte wijnen te kiezen voor lentefeesten, communies, voorjaarsetentjes of lentebarbecues. Daarnaast […]

Lees meer
16 februari 2023/Annick Boel-De Wilde

Masterclass met Gianluca di Taranto

Gisteren heb ik een schitterende avond beleefd met de alumni van sommeliers-conseil tijdens de masterclass met Gianluca di Taranto. Ik had jullie al een sneak preview gegeven in mijn stories maar nu deel ik met jullie graag een uitgebreider verslag. Oud-student sommeliers-conseil (2013) en top-sommelier Gianluca di Taranto, op zijn palmares staan Restaurant Zilte, The […]

Lees meer
3 februari 2023/Annick Boel-De Wilde

Erbaluce, autochtone witte druif uit Piemonte

Erbaluce, autochtone witte druif uit Piemonte maar wie kent het niet? Juist, de meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord, ook veel professionals niet. Reden te meer om wat extra aandacht te besteden aan deze autochtone druif uit Caluso, een klein wijngebied ten noordwesten van Piemonte aan de grens van Valle d’Aosta. Wie Piemonte […]

Lees meer
16 maart 2022/Annick Boel-De Wilde

Hoe bereid je hopscheuten en welke wijn serveer je bij hopscheuten?

Een vraag die ik mij al dikwijls gesteld heb: hoe maak ik hopscheuten klaar en welke wijn serveer ik daar nu bij? Gisteren passeerde de vrouw van de groenteboer en zij vroeg mij of ik wat hopscheuten moest hebben, want ze hadden een portie extra kunnen bemachtigen bij de teler in Poperinge. ? Dat moest […]

Lees meer