Een gezond vegetarisch gerechtje boordevol vitamines

Annick Boel-De Wilde
16 januari 2020 om 09:51

Donderdag is veggie-dag en na de overtollige zware feestmaaltijden van afgelopen weken dacht ik een gezond vegetarisch gerechtje boordevol vitamines te maken in de stijl van Sandra Bekkari en Pascale Naessens. Voor mij mag het allemaal niet té ingewikkeld zijn (altijd tijdsgebrek, ken je dat ook??)  en bovendien hou ik enorm van pure smaken.

Soit, ik had het receptje al op Facebook geplaatst maar ik deel het ook graag met de mensen die niet op sociale media zitten. Zo kunnen jullie ook mee genieten van lekkere, eenvoudig te bereiden gerechtjes.

Je neemt één bloemkool en één grote zoete aardappel, snijdt deze in kleine stukjes en doet deze in een ruime ovenschotel. Daarna brokkel je er een pakje fetakaas van 200 gr over. Kruiden doe je naar eigen smaak: ik  gebruik graag veel zwarte peper, grof zeezout, en gerookt paprikapoeder.

Daarna giet je er een flinke scheut extra vergine olijfolie over. Ik heb gekozen voor de olio extra vergine mosto van Olio Desiderio.

Je plaatst alles in een voorverwarmde oven van 180 graden en na 30 minuutjes kan je een heerlijke gezonde maaltijd serveren.

Loopt het water bij jou ook al in de mond? ?

Buon appetito – Smakelijk

Wijntip:

Diano d’Alba DOCG 2017 – Abrigo Fratelli – €11

 

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.