Giuliano caffè Pura Passione

Waarom koffie drinken bij warm weer net goed is? ☕

Annick Boel-De Wilde
24 juni 2019 om 17:21

Nu we overspoeld worden met tropische temperaturen van 30°C en zelfs hoger, zoeken we verkoeling in de schaduw met een koud drankje. Maar is dat wel slim? We horen zo vaak dat we beter thee of koffie zouden drinken omdat warme drankjes ons net afkoelen, terwijl koude drankjes onze lichaamstemperatuur eigenlijk verhogen… Maar hoe zit het nu?

Blijf vooral koffie drinken – warm of koud
Koffie heeft een slechte naam als dorstlesser, omdat het vocht aan het lichaam zou onttrekken. Kun je tijdens een hittegolf dan beter de koffie uit je dagelijkse ochtendritueel schrappen? Nee hoor, zegt Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten aan de Wageningen Universiteit in Nederland. Koffie droogt je lijf niet uit. Sterker nog, als je voldoende wil drinken op een dag, dan is beginnen met een paar flinke tassen koffie juist een uitstekende keuze: “Dat draagt bij aan een goede vochtbalans.”
Voor wie met deze hitte geen warme dranken kan verdragen, maar wel graag een shot cafeïne binnen wil krijgen, is er ijskoffie. En dan liever niet het zoete kant-en-klare goedje dat je langs de snelweg koopt, maar echte, koude koffie.

Giuliano Caffè

En als je nog twijfelt welke koffie je moet kiezen, ga dan voor een echte Italiaanse koffie: espresso, caffè lungo, cappuccino, latte macchiato, …. allemaal heerlijk.

Kom alvast de verschillende koffie’s van Giuliano proeven in mijn huiskamerboetiek!

Bronnen: De Morgen – Feeling

Reageer via je Facebook-account

Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.