Ontdek Piemonte
12 oktober 2019/Annick Boel-De Wilde

“Ontdek Piemonte – Proeven van Cultuur en Gastronomie” door Gido Van Imschoot

Afgelopen week voelde ik mij een beetje de hemel op aarde. Ik was uitgenodigd in Hotel en Toerismeschool Spermalie in Brugge om de voorstelling bij te wonen van het nieuwste boek van Maître Sommelier Gido Van Imschoot “Ontdek Piemonte – Proeven van Cultuur en Gastronomie”.

In dit belevings- en reisboek gaat Gido Van Imschoot op zoek naar de wijnbouw en gastronomie in één van de mooiste wijngebieden van Italië: Piemonte,  met veel oog voor de boeiende historische achtergrond, de cultuur en de indrukwekkende natuur.  Het boek is visueel prachtig opgemaakt met de schitterende foto’s van Jan Crab.

Lees meer
tonda gentile IGP
4 september 2019/Annick Boel-De Wilde

De hazelnotenoogst is begonnen in Piemonte

La  raccolta delle nocciole ofwel de hazelnotenoogst is zonet begonnen in de Alta Langa. Deze start gewoonlijk einde augustus, begin september, net voordat de vendemmia of de druivenoogst van start gaat.

Lees meer
puur genieten met pura passione
20 augustus 2019/Annick Boel-De Wilde

Puur genieten van zuiderse smaken

Wie mij ondertussen een beetje kent, weet dat ik enorm houd van pure smaken. Dat ik graag kook met slechts enkele, eenvoudige ingrediënten en dat ik graag kies voor kwaliteitsproducten.

Afgelopen weekend was ik aan het neuzen in de boeken van Pascale Naessens en toen kreeg ik de inspiratie om volgend gerechtje te maken: gegrilde zomergroente met inktvis. Ben je nieuwsgierig naar het receptje… puur genieten van zuiderse smaken!

Lees meer