Salade Niçoise
21 april 2020/Annick Boel-De Wilde

Een Salade Niçoise op mijn manier

Een Salade niçoise op mijn manier, of schrijf ik beter “una insalata Nizza alla moda mia”? De afgelopen dagen is het echt terrasjesweer en dan wil je toch zalig buiten genieten in de tuin of op je terras.
Ik had een receptje ontdekt van Jeroen Meus maar je kent me ondertussen wel al ? … ik geef er graag mijn eigen touch aan.

Lees meer
27 maart 2020/Annick Boel-De Wilde

Blijf tijdens de Corona-crisis genieten met Pura Passione ❤️

Cari amici,

Blijf tijdens de Corona-crisis genieten met Pura Passione! Tja, het zijn nu moeilijke tijden voor ieder van ons en dat nemen we best in de brede zin van het woord.
Moeilijk, gezien de social distancy die we moeten houden. Moeilijk, gezien de schrik die er een beetje is omdat we niet weten wat de nabije toekomst zal brengen. En waarschijnlijk zijn er nog tal van redenen waarom we deze uitzonderlijke situatie als moeilijk ervaren.

Lees meer
verse pasta
29 februari 2020/Annick Boel-De Wilde

Verse pastadeeg met ei

Een weekend vol storm en regen, geen weer om een hond door te sturen, (onze Basile ? is sowieso al de letterlijke betekenis van een schoothond) dus besloot ik zoals de Italiaanse mama / nonna zelf verse pasta te maken.

Eigenlijk is het best wel eenvoudig om verse pastadeeg met ei te maken, alles hangt er natuurlijk van af of je met de hand ? gaat kneden of je laat bijstaan door Jef en Jules (in dit geval mijn keukenapparaten Thermomix en Kitchenaid )

Lees meer
Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet?
28 februari 2020/Annick Boel-De Wilde

Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet?

Welke wijn serveer je bij stoofvlees friet? Tja de meeste mensen zouden zeggen bier natuurlijk en misschien liefst een donker biertje maar wat als je net als ik geen bierdrinker bent ? … gelukkig is er dan wijn.
Hieronder vind je alvast mijn 5 wijntips:

Lees meer
17 januari 2020/Annick Boel-De Wilde

Winter in de wijngaarden – snoeien volgens de Guyot metodo

Het is winter in de wijngaarden maar wist je dat er tijdens deze maanden ook volop gewerkt wordt in de wijngaarden? Tijdens de maanden december en januari wordt er in de wijngaarden stevig gesnoeid, rank per rank, weer of geen weer, het secure werk gaat onverminderd voort. Enkel en alleen bij te stevige vrieskou wordt er niet gesnoeid. Het snoeien blijft een van de zaken die tot nu toe niet gemechaniseerd is en volledig handwerk blijft. Bovendien laat de grillige groei van de ranken geen automatisch snoeiwerk toe.

Lees meer